| |
Stowarzyszenie Lama Oficjalne forum dyskusyjne Stowarzyszenia Lama |
 |
Współpraca - Współpraca z Face 2 Face
draż - 2008-12-27, 13:06 Temat postu: Współpraca z Face 2 Face W imieniu Face 2 Face witam Panów i Panie z LAMY!
Na starcie powiem że spore wrażenie idea 'Lamy' na mnie zrobiła. Podobne Stowarzyszenie chcieliśmy powołać do życia w maju 2008 w Myślenicach ale za mało ludków chętnych było a ciągnąć wszystko na własnych barkach przekraczało na razie nasze możliwości. Natomiast zarówno działalność ogólna jak i poszczególne projekty przez Was robione są zbieżne z naszymi planami a one z kolei mogą oznaczać dla Mszany Dolnej rozwój i promocję na czym z kolei zależy tak Wam jak i nam. Na razie wyślę na adres e-mail dawajlama@gmail.com bardziej konkretne info i zapytania a w przyszłości z chęcią zjawiłbym się na spotkaniu LAMY i przedstawił kilka naszych projektów w związku z rozszerzeniem działalności na tereny Beskidu Wyspowego - Mszany Dolnej i Rabki które pomimo dobrej lokalizacji i ciekawej oferty turystycznej ciągle są pomijane w rozlicznych przewodnikach i rzadko brane pod uwagę przy weekendowych planach wycieczkowych klasycznego Kowalskiego. Trzeba to zmienić
Naszych, tzn. ekipy Face 2 Face, firmy powstałej z marzeń 2 bidnych studentów - myśleniczan. Po wielu trudnych chwilach udało nam się w końcu stworzyć coś z czego jesteśmy dumni i mamy wszelakie aspiracje do dalszego rozwoju. A co robimy? Organizacja imprez integracyjnych dla firm to podstawa działalności. Specjalizacja - paintball ale tez nie tylko (quady, off road, łucznictwo i karabinki sportowe, zapasy 'pseudo-sumo' i parę innych) + wszystkie atrakcje jakie dana miejscowość ma do zaoferowania (łączymy w jedną całość oferty turystyczno - rekreacyjne i robimy wspólną reklamę). W Myślenicach jak na razie są to: przejażdżki konne szkoły jazdy konnej 'Hucuł', warsztaty plastyczne w Muzeum Regionalnym 'Dom Grecki' i MOKiS oraz basen kryty/letni nocą i korty tenisowe od MOKiSu oraz wypożyczalnia nart Dobosz Sport i stok narciarski na górze Chełm EcoSportu. Obiekty noclegowe też zauważyły naszą obecność poprzez zwiększoną liczbę zajętych miejsc noclegowych. Jednocześnie działamy też pro-społecznie, czy to tworząc dla Muzeum Regionalnego stronkę www, czy też włączając się w akcję charytatywną 'Ekspedycja' dla biednych dzieciaków z fundacji gdańskich lub organizując i sponsorując akcję 'Czyste Zarabie - wizytówką Myślenic' i tam parę innych. Instalujemy internet bezprzewodowy na rynku myślenickim + tworzymy zaawansowane technologicznie portale informacyjne www o Myślenicach, Zarabiu i Beskidzie Makowskim. Podobnie chcemy zacząć działać w rejonie Beskidu Wyspowego - Mszany i Rabki. Oczywiście we współpracy ze wszystkim jednostkami, instytucjami i firmami jakie byłyby nią zainteresowane. Na początek zgłaszam się do Was. Ale na razie ciii... niech to się jeszcze niepotrzebnie nie rozszerza ok?
Pozdrawiam,
Łukasz Dragosz
Face 2 Face
ewa - 2008-12-27, 15:10
tajemniczo to wszystko brzmi w kontekście ostatniego zdania
ale dobrze się czyta!
Lama Wizard - 2008-12-27, 20:36
czytalo sie bardzo dobrze
oby tak samo potoczyla sie nasza wspolpraca
draż - 2008-12-27, 21:27
Łi Madmłazel, ostatnie zdanie miało za zadanie wstrzymać członków LAMY przed rozpowszechnianiem wieści na zewnątrz tylko może niezbyt dokładnie się wypowiedziałem Tak samo jako sam opis jest kapkę ogólny, bez szczegółów (te które zdołałem skojarzyć za pierwszym razem poszły w mejlu). Obydwie te sprawy to kwestie zabezpieczenia przed konkurencją. W Myślenicach 3-ka majętnych panów swego czasu postanowiła zabrać nam część naszych pomysłów wcześniej na-niby oferując naiwnym idealistom pomoc jeśli ich wtajemniczymy w ich plany i... otworzyła konkurencję. Cóż, musieliśmy mocno się napocić żeby marzenia 2-ki studenciaków wygrały z kasą i brutalnymi zagraniami 3-ki tych panów. Dlatego niemal chorobliwie skrywamy swoje 'tajemnicze' plany których z dnia na dzień pojawia się coraz więcej. Prawie jak u Was
Mam nadzieję że do zobaczenia wkrótce.
ewa - 2008-12-28, 14:17
myślę, ze styczeń to idealny miesiąc na spotkanie się fejs tu fejs
didodi - 2008-12-29, 16:56
draż - 2009-02-02, 12:36
halo halo, trochę zeszło czasu aż do początków lutego. Głównie przez otwarcie obiektu w Hotelu Forum w Krakowie i sesyję Niniejszym: pardon! A teraz jest już akcja wartka, za jakieś 4 godziny będę się widział z wójtem Mszany Dolnej i dopytywał się o zaopiniowanie na otworzenie obiektu na terenie Mszany Dolnej w Rabka Zaryte (pomimo że właścicielem nieruchomości jest Urząd Rabka Zdrój...). Pytanie czy mogę się powołać przy rozmowie na współpracę z LAMĄ + czy ktoś znajdzie czas aby koło 15-16 godziny się ze mną w Mszanie zobaczyć?
PS. Swoją drogą strasznie to dziwne że macie i burmistrza z Urzędu Miasta i wójta z Urzędu Gminy, dublujące się instytucje
goszka - 2009-02-02, 18:41
taki podział administracyjny wójt jest od Gminy Mszana Dolna (9 sołectw Kasina, Kasinka, Glisne, Raba Niżna, Olszówka, Lubomierz, Mszana Górna, Łostówka, Łetowe)
a burmistrz od Gminy miasto Mszana Dolna proste..
zależy gdzie chcesz co załatwić..
moim zdaniem zapytanie zostało wysłane późno o 12? lama też ma sesję, pracę, szkołę..
a poza tym ( i przede wszystkim) żadna współpraca między LAMĄ a F2F nie była nawiązana bo nie było spotkania więc na co się można powoływać ..
to moje osobiste zdanie
ewa - 2009-02-03, 08:37
goszka,
podoba mi się Twoje osobiste zdanie
draż,
spotkajmy się wreszcie!
draż - 2009-02-03, 09:25
Goszka - pardon, masz rację. Czasem jestem w gorącej wodzie kąpany. Może też dlatego że od wczoraj biegam z 38 stopniami gorączki w 2 swetrach naraz heh. W piśmie nie powoływałem się na 'Lamę' acz zaznaczyłem że 'chcielibyśmy współpracować':
"(...)Wraz z takimi instytucjami jak Stowarzyszenie Lokalna Akcja Mszańskich Aktywistów ‘LAMA’ pragniemy również zorganizować liczne imprezy happeningowe na terenie gminy Mszany Dolnej.(...)"
Myślę że to jest okey, zresztą i tak się spóźniłem bo ktoś z informacji źle powiedział więc pojadę w następny poniedziałek. I właśnie wtedy Ewo, z chęcią bym się spotkał. Czyli w następny poniedziałek przed godziną 13 (wójt do 14 jest). Napiszcie/tyrknijcie proszę czy jest to możliwe ok? Byłbym bardzo wdzięczny.
Tel. 662-148-618 Łukasz Dragosz
ewa - 2009-02-03, 12:34
jeśli o mnie chodzi to
tygodnie spędzam w pracy
zatem w grę wchodzą wyłącznie sb/nd
lub piątki wieczorową porą
(h)ola - 2009-02-09, 18:03
kto wie, ten wie, że dzisiaj odbyłam rozmowę z Przedstawicielami F2F (z tego miejsca pozdrawiam tychże). chłopaki mają już sporo na swoim koncie i jak napisał Draż, pragną współpracy. chciałabym zreferować Wam Drogie Lamy czego się dowiedziałam i jakie odniosłam wrażenia. toteż zapytuję czy piątek (20.II) jest datą odpowiadającą wszystkim, a przynajmniej komuś?
oczywiście ponowiłam zaproszenie wobec F2F, aby wpadli na nasze zebranie, żebyśmy mieli szansę poznać się bliżej i lepiej, a także podyskutować 'face 2 face' już w szerszym gronie. w grę wchodzą daty po 23.II, także mamy czas na wewnętrzne rozmowy.
czekam na odzew
ewa - 2009-02-09, 18:30
no ale opowiedz moja droga jak było
najlepiej mejlem
bo na forum to nalezy raczej pieknie ładnie:)
co do dat
to ja jeszcze nie wiem czy dam radę
(cóż za konkretna odpowiedź, chyba przyznam sobie nagrodę)
(h)ola - 2009-02-11, 14:49
przenoszę propozycje spotkanie do adekwatnego działu, robaczki - może tam będzie większy odzew
draż - 2009-05-11, 14:50
halo halo
tak po dłuższej przerwie odzywam się znowu. Przerwa spowodowana była od mr. Fatality (domyślta się). Natomiast dziś spotkałem się z przedstawicielką FUNARu, firmy działającej pod Fundacją Rozwoju Regionalnego Rabka. W następny poniedziałek o 10.00 będziemy się ostro kłócić (czyt. negocjować) ale wychodzi na to że obiekt powstanie w końcu na terenie stacji narciarskiej Polczakówka. Lepszy dojazd, fajne zaplecze cateringowe w postaci karczmy oraz brak problemów ze strony inercyjnej władzy lokalnej...
Peunta: my nie zrezygnowaliśmy acz jesteśmy mocno spóźnieni. Peunta numer dwa, jeśli obgadaliście już swego czasu nasze propozycje (lekki chaos z tego co pamiętam ale ogólnie chodziło o to że jestesmy b.otwarci) to wydelegujcie kogoś (1-2 osoby) do reprezentowania LAMY. Niestety ciężko jest nam wpaść na Wasze zebrania gdyż po prostu nie wyrabiamy czasowo.
peace
|
|