| |
Stowarzyszenie Lama Oficjalne forum dyskusyjne Stowarzyszenia Lama |
 |
Projekty, wydarzenia... - Propozycja od Pauliny - fresk
didodi - 2009-01-13, 17:39
si ciąpągi są ok
Miron - 2009-01-15, 18:47
Świetne są te 3D obrazki!!!
A może mur po kościołem??
Kiedyś byłem na rozmowie z KS Proboszczem w sprawie pomalowania tego muru alla wielki mural krakowiski ( malowidło ilusturujące historię polski na murze Powstańców Śląskich / Wielicka).
Był nastawiony 50/50 ale może od tego czasu pomysł przeżarł się już w jego psychice
Paulina B - 2009-01-15, 19:54
Dzięki za dużą frekwencję w dyskusji i komentarze. Co do pomysłu płyt kartonowych, to średnio mi odpowiada. Chciałabym żeby fresk był trwały na ile to możliwe i nie zmieniał swojego miejsca przeznaczenia. Pod kościołem, hm, również nie bardzo to widzę. Nie pasuje mi tam fresk. Bryła kościoła i otoczenie mają swój ascetyczny klimat. Może lepiej niech już tak zostanie. Gdzieś na PKP? Czemu nie, pomysł do rozważenia. Tesco mogłoby mieć jednak pewną, zbyt dużą ingerencję w temat. Jeszcze poproszą o fresk z gadającymi warzywami Już prędzej namalowałabym tam jakiś sad ze scenką rodzajową we własnej konwencji. Najbardziej podoba mi się pomysł z wiaduktem, mimo dużego ryzyka zniszczenia. I to byłby niezły pomysł, żeby namalować jakąś trakcję kolejową/popieram. A ten temat już przerabiałam plastycznie kilka lat temu. No chyba, że bezpieczniej pod okiem samego PKP? Choć wiadukt ma siłę, jest bardzo widoczny.
ewa - 2009-01-16, 09:19
obrazki 3D są świetne no i oczywiście bardzo znane
nie wiem czy jest sens to kopiować...
chyba trzeba się spotkać na jakimś brejnstormie
(h)ola - 2009-01-16, 22:27
Gosz - pociągi dobra rzecz ;]
co do Miron'owego muru kościelnego - nie wiem czy się orientujesz, ale władza się zmieniła (czyt. nowy Proboszcz), także nie wiem jak z tym tematem...
3D spoko. nikt nie mówi o kopiowaniu. inspiration czy coś...
aga - 2009-01-19, 15:38
Szczerze powiedziawszy odpuściłabym na razie oba tematy:
mur kościelny i wiadukt
Myślałam o trzech osiedlach bloków w naszym mieście, bo są to dziwne miejsca
a można by się tam np. wyżyć muralowo na tylnich ścianach garażów
- jeśli którach ze spółdzielni by się zgodziła
- za najbardziej odpowiednie typuję to przy Krakowskiej, pozostałe dwa mają za mało takich gołych ścian...
ewa - 2009-01-19, 19:34
obawiam się, ze blokersi szybko się "zajmą" naszym muralem
Monika - 2009-01-20, 14:04
Przykro to stwierdzić... ale z pewnością Ewa ma racje... Długo to tam nie postoi..
aga - 2009-01-22, 15:49
akurat wydaje mi się, że to osiedle można potraktować specjalnie
tzn działa tam świetlica osiedlowa, gdzie przychodzą dzieciaki z tych wszystkich bloków i wyżywają się artystycznie i sportowo
gdyby nad tym przysiąść i rozwinąć temat tak by może to byłoby wspólne wyżywanie się na ścianach, to by poszło? akcja miałaby charakter happeningowy
co jak co ale tamta okolica to niezła pustynia, mało tam drzew i zielonego czegokolwiek więc pomysł sadu na jakieś ścianie z udziałem tamtejszych dzieciaków może odstraszyłby potencjalych graficiarzy?
|
|