Wysłany: 2009-01-08, 14:45 Propozycja od Pauliny - fresk
Dostałam info od Pauliny Lignar - nosi się z projektem fresku - pomalowania ściany, muru w Mszanie i prosi o zainicjowanie dyskusji wśród lamusów - może ktoś ma upatrzoną ścianę na której by można rzucić jakieś artystyczne dziełko? Nie znamy jednak szczegółów ale myślę że w miarę dyskusji w tym temacie Paulina będzie nam wszystko tłumaczyć - obiecała podglądać temat i uczesniczyć w dyskusji. Więc... Do dzieła!
Wysłany: 2009-01-09, 00:26
A ja proponuje TESCO - > tam pełno dziewiczych ścian i będzie miał kto podziwiać xD. A jeśli nie... To może.. te paskudne ściany pod wiaduktem... ? ..
[ Dodano: 2009-01-09, 00:27 ]
Tylko, jak długo to zostanie tam nietknięte, to nie wiem... ..
_________________ "Dramatem naszej epoki jest to, że głupota zabrała się do myślenia..."
Paulina B
Wysłany: 2009-01-09, 10:06
Witam wszystkich,
Dzięki za zainteresowanie moim pomysłem namalowania fresku w Mszanie Dolnej. Fachowo nazywa się to mural. Oczywiście najlepszym efektem byłoby wykonanie takiej pracy na ścianie zewnętrznej. Ale z braku laku nie pogardziłabym ścianą wewnątrz jakiegoś budynku. Podoba mi się pomysł namalowania fresku pod wiaduktem. Najlepiej po obu stronach ulicy, tak żeby dwa motywy nawiązywały do siebie w treści. Z mojej strony potrzebowałabym tylko pokrycia finansowego na materiały. I tu trzeba by było wystarać się o jakąś dotację. Sam pomysł na fresk jest do omówienia. Mogłabym coś zaproponować do wglądu. Efekt końcowy tematyki "dzieła" obgadalibyśmy finalnie wsólnie. Mam kilka propozycji, a póki co zapraszam do zapoznania się trochę z moją twórczością na stronie: http://www.paulinalignar.blogspot.com/ W ten sposób będziecie mieli jakieś pojęcie o tym co realizuję plastycznie na bieżąco i może byłoby łatwiej podjąć decyzję jak miałby wyglądać fresk. Aha. Już nie nazywam się Lignar tylko po mężu Bachleda
Pozrawiam Was wszystkich,
Paulina
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum