Opowiem Wam moi drodzy o moim małym marzeniu
Moim marzeniem jest zrobienie akcji, która by wywołała uśmiech na twarzy dzieci, które na codzien nie maja zbyt wielu powodów do uśmiechu, z wielu powodów, o których może nie będę sie rozpisywał (bieda, alkoholizm ogólnie patologie)
Myślałem o tym aby zrobic akcje "Świety Mikolaj" w okolicach 06.12, ktora by sie skladala z kilku części:
- zbiórka pieniędzy przez członków Lamy (z puszka po sklepach i firmach)
- zbiórka pieniędzy przy kościołach (w jedna niedziele obstawić kościoły w gminie po dogadaniu sie z plebanem)
- wytypowanie najbardziej potrzebujących dzieci (za pomocą dyrekcji szkól i opieki społecznej)
- rozdanie prezentów
Wiem ze akcje tego typu sa powszechne ale chodzi mi o to abyście pomyśleli co by można było zrobić by WYWOŁAC UŚMIECH NA TWARZY TYCH KTÓRZY SIE NIE ŚMIEJA bo nie jest problemem rozweselać tych którzy sa szczęśliwi.........
_________________ PAMIĘTAJ!!! Żałuj tylko tego czego nie zrobiłeś
Ostatnio zmieniony przez Lama Wizard 2007-08-30, 21:32, w całości zmieniany 1 raz
akcja tego typu jest organizowana w Mszanie.. z tego co wiem co roku organizuje ja Miejski Osrodek Pomocy Spolecznej.. a skad wiem, sama bralam udzial w tej akcji jakies 2 lata temu jako wolontariusz..
i to prawda, te dzieciaki sie smialy:D
Kuki
Wysłany: 2007-09-03, 07:35
Cześć! Jestem z MSM ale ciekawi mnie wasza działalność Sama w ubiegłym roku chciałam podpiąć się pod akcje "Świąteczna Paczka" organizowaną przez Stowarzyszenie Wiosna z Krakowa. Chodzi w niej o zbiórkę potrzebnych rzeczy, jak zeszyty, ubrania, nawet sprzęt gospodarstwa domowego.. ale po konsultacji z resztą ludzi stwierdziliśmy, że faktycznie nie ma co przeszkadzać ludziom z MOPSu i Koła Charytatywnego (działa przy parafii św. Michała) tylko zgłosiliśmy się do nich żeby im pomóc
A co do zbiórki pieniędzy przy parafiach.. wiem, że część księży się zgadza, ale duża cześć musi odmówić, bo takich zbiórek jest naprawdę dużo. W ostatnim czasie zbiórki przeprowadza Oddział Polskiego Stowarzyszenia na Rzecz Osób Niepełnosprawnych w Mszanie Dolnej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum