Aby przeglądać pełną zawartość forum, należy się zarejestrować.
| FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Rejestracja | Zaloguj |

Poprzedni temat «» Następny temat
Make a Connection - Przyłącz się!
Autor Wiadomość
kerim 

Wysłany: 2007-09-09, 10:42   Make a Connection - Przyłącz się!

Make a Connection - Przyłącz się!

- Konkurs skierowany jest do młodzieży w wieku od 16 do 22 lat z terenu całej Polski.

- W ramach konkursu, o dotację w wysokości 2 000 – 4 500 złotych, mogą starać się, co najmniej ośmioosobowe grupy młodych ludzi, działające na rzecz swojego środowiska lokalnego.

Warunkiem udziału w konkursie jest nadesłanie projektu wraz z budżetem, przygotowanych według wzoru dostępnego na stronie internetowej www.makeaconnection.pl.
Do wzięcia udziału w konkursie zapraszamy grupy młodzieżowe (grupy nieformalne, samorządy szkolne, lokalne stowarzyszenia utworzone i kierowane przez młodzież itp.).

Nadsyłane projekty powinny spełniać następujące warunki:

- Grupa powinna składać się z co najmniej 8 osób w wieku od 16 do 22 lat.
- Odbiorcami planowanych działań powinny być lokalne społeczności i ich członkowie, czyli mieszkańcy miejscowości, rówieśnicy, dzieci, sąsiedzi, etc.
- Proponowane działania powinny być samodzielnie zaplanowane i realizowane przez grupę, a nie kierowane przez dorosłych.
- Grupa może ubiegać się o dotację w wysokości od 2 000 do 4 500 złotych.
- Proponowane działania powinny rozpoczynać się nie wcześniej niż 1 lutego 2008, a kończyć nie później niż 31 sierpnia 2008 roku.

Wiec czekamy na pomysły!!!

Lama Wizard 
Administrator

Wysłany: 2007-09-09, 11:01   

Pomysl, o ktorym juz wspominalem przy okazji innego tematu. Gabloty ogloszeniowo-reklamowe na terenie Mszany Dolnej. Niewielkie w porownaniu do tablic ogloszeiowych, umieszczane na chodnikach, a nie na trawie. Dodatkowo wiszace gabloty w szkolach. Wszystko po to, aby umieszczac w nich zarowno plakaty inormujace o zblizajacych sie imprezach organizowanych przez LAMe, jak i ciekawe prace Lamowiczow i nie tylko (gabloty dwustronne). Koszt jednej profesjonalnie wykonanej gabloty to okolo 700zl. W obecnej chwili nie mamy na to funduszy, ale gdybysmy tak konkurs wygrali... :)

aga 

Wysłany: 2007-09-09, 12:14   

Jeśli napiszemy wniosek na same gabloty to może kasa nas ominąć a jesli bedzie to łaczyło sie z jakąś akcją przy której zakup takiego sprzętu byłby niezbędny to już prędzej - takie jest moje zdanie...

Lama Wizard 
Administrator

Wysłany: 2007-09-09, 12:31   

No wiec akcja moze byc nastepujaca. "Sztuka na ulicach". Prace plastyczne osob pragnacych sie zaprezentowac, a ktore nie maja na to miejsca/mozliwosci. Moze to byc rowniez poezja (byle krotka).

ewa 

Wysłany: 2007-09-09, 13:15   

byle krótka?

umrę ze smiechu zaraz

"byle krótko"

tak można nazwac impreze poetycką
taki slam poetry w wydaniu mszańskim

zebrać chętnych niech dekalmują byle krótko

ciekawe ciekawe
trzeba pomysleć

Lama Wizard 
Administrator

Wysłany: 2007-09-09, 17:50   

Nie mialem na mysli krotkiej imprezy poetyckiej, tylko krotki wierszyk (dwa zdania), ktore mozna zamiescic w takiej gablocie :-x Cos co jest latwe i szybkie do przeczytania, a tym samym nie zmusza przechodnia do przystawania na 10 minut zeby ogarnac to co poetat mial na mysli.

aga 

Wysłany: 2007-09-09, 19:22   

Po pierwszej burzy mózgów mamy kilka pomysłów do których kilka gablot byłoby jak znalazł wystarczy odświeżyć pamięć... Chyba wszyscy dostali pierwsze pomysły?

ewa 

Wysłany: 2007-09-09, 19:29   

wizardzie!
ja zrozumiałam, że chodzi o krótkie utwory
ale sposób w jaki to ująłeś "byle krótka" zainspirował mnie i czule rozbawił

a swoją drogą moze lepiej będzie jesli ludzie będą wpatrywali się dłużej w nasze gablotki

goszka

Wysłany: 2007-09-10, 08:52   

na burzy padł taki pomysł, żeby na rynku umieścić tablice jak wyglądał rynek daweniej.
Można by było z jednej strony te rysunki/zdjęcia z drugiej strony lamowe gabloki.

a tak na marginesie w burzy mózgów był też pomysł posprzątania, a zbliża się akcja sprzatania świata można by coś wymyślić. :?:

ula

Wysłany: 2007-09-10, 15:06   

rynek w mszanie? nie wiem jak on wygladal dawniej, ale wiem jak wyglada teraz..:] no i moze dlatego warto cos na nim zrobic.

a co do sprzatania swiata.. moze polaczmy ta akcje jakos ze szkolami.. jakas akcja szkoly sprzataja z LAMa.. moze za okreslona ilosc workow, jakas nagroda dla szkoly.. moze cos takiego?

aga 

Wysłany: 2007-09-10, 15:41   

a jakie nagrody?
nie wiem czy mamy tyle kasy...

ula

Wysłany: 2007-09-10, 17:09   

jak zwykle o kase chodzi.. :-/ a nie da sie wyciagnac czegos np od burmistrza? ze robimy np akcje sprzatanie mszany, a to przeciez tez jest w jego interesie zeby w mszanie bylo czysto.. ja nie wiem, ja sie nie znam.. :oops: no a nagrody.. cos skromnego.. moze jakies pilki, jakis drobny sprzat sportowy? a nawet jesli by to nie byly jakies wielkie nagrody, to mysle ze kazda szkola moglaby w czyms takim wziac udzial, bo zawsze cos takiego w podstawowce bylo, bez zadnych wielkich akcji..no i moze niech tak zostanie..
no i w sumie to juz nie wiem.. poki co ide posprzatac w wlasnym pokoju :]

Lama Wizard 
Administrator

Wysłany: 2007-09-10, 17:16   

Z tego co pamietam z lat szkolnych :] w sprzataniu uczestniczylem tylko po to, aby nie byc na lekcjach. Sprzatanie ok, ale bez hasel 'sprzataj z lama' itp. Niech LAMA kojarzy sie z kinem letnim, udanym koncertem itp., a nie z workami na smieci.

ula

Wysłany: 2007-09-10, 19:04   

w sumie to masz racje ;-)

goszka

Wysłany: 2007-09-10, 20:21   

można posprzątać bez jakiejś akcji tylko tak po prostu.

przepraszam za wywołanie dyskusji nie na temat :-/

wrócimy do projektu make a connection ..

Odpowiedz do tematu