Wysłany: 2007-09-09, 10:42 Make a Connection - Przyłącz się!
Make a Connection - Przyłącz się!
- Konkurs skierowany jest do młodzieży w wieku od 16 do 22 lat z terenu całej Polski.
- W ramach konkursu, o dotację w wysokości 2 000 – 4 500 złotych, mogą starać się, co najmniej ośmioosobowe grupy młodych ludzi, działające na rzecz swojego środowiska lokalnego.
Warunkiem udziału w konkursie jest nadesłanie projektu wraz z budżetem, przygotowanych według wzoru dostępnego na stronie internetowej www.makeaconnection.pl.
Do wzięcia udziału w konkursie zapraszamy grupy młodzieżowe (grupy nieformalne, samorządy szkolne, lokalne stowarzyszenia utworzone i kierowane przez młodzież itp.).
- Grupa powinna składać się z co najmniej 8 osób w wieku od 16 do 22 lat.
- Odbiorcami planowanych działań powinny być lokalne społeczności i ich członkowie, czyli mieszkańcy miejscowości, rówieśnicy, dzieci, sąsiedzi, etc.
- Proponowane działania powinny być samodzielnie zaplanowane i realizowane przez grupę, a nie kierowane przez dorosłych.
- Grupa może ubiegać się o dotację w wysokości od 2 000 do 4 500 złotych.
- Proponowane działania powinny rozpoczynać się nie wcześniej niż 1 lutego 2008, a kończyć nie później niż 31 sierpnia 2008 roku.
Wiec czekamy na pomysły!!!
_________________ PAMIĘTAJ!!! Żałuj tylko tego czego nie zrobiłeś
Wiek: 40 Dołączył: 01 Sie 2007 Posty: 336 Skąd: Mszana Dolna
Wysłany: 2007-09-09, 11:01
Pomysl, o ktorym juz wspominalem przy okazji innego tematu. Gabloty ogloszeniowo-reklamowe na terenie Mszany Dolnej. Niewielkie w porownaniu do tablic ogloszeiowych, umieszczane na chodnikach, a nie na trawie. Dodatkowo wiszace gabloty w szkolach. Wszystko po to, aby umieszczac w nich zarowno plakaty inormujace o zblizajacych sie imprezach organizowanych przez LAMe, jak i ciekawe prace Lamowiczow i nie tylko (gabloty dwustronne). Koszt jednej profesjonalnie wykonanej gabloty to okolo 700zl. W obecnej chwili nie mamy na to funduszy, ale gdybysmy tak konkurs wygrali...
Jeśli napiszemy wniosek na same gabloty to może kasa nas ominąć a jesli bedzie to łaczyło sie z jakąś akcją przy której zakup takiego sprzętu byłby niezbędny to już prędzej - takie jest moje zdanie...
Wysłany: 2007-09-09, 12:31
No wiec akcja moze byc nastepujaca. "Sztuka na ulicach". Prace plastyczne osob pragnacych sie zaprezentowac, a ktore nie maja na to miejsca/mozliwosci. Moze to byc rowniez poezja (byle krotka).
Wysłany: 2007-09-09, 17:50
Nie mialem na mysli krotkiej imprezy poetyckiej, tylko krotki wierszyk (dwa zdania), ktore mozna zamiescic w takiej gablocie Cos co jest latwe i szybkie do przeczytania, a tym samym nie zmusza przechodnia do przystawania na 10 minut zeby ogarnac to co poetat mial na mysli.
Po pierwszej burzy mózgów mamy kilka pomysłów do których kilka gablot byłoby jak znalazł wystarczy odświeżyć pamięć... Chyba wszyscy dostali pierwsze pomysły?
Wysłany: 2007-09-09, 19:29
wizardzie!
ja zrozumiałam, że chodzi o krótkie utwory
ale sposób w jaki to ująłeś "byle krótka" zainspirował mnie i czule rozbawił
a swoją drogą moze lepiej będzie jesli ludzie będą wpatrywali się dłużej w nasze gablotki
goszka
Wysłany: 2007-09-10, 08:52
na burzy padł taki pomysł, żeby na rynku umieścić tablice jak wyglądał rynek daweniej.
Można by było z jednej strony te rysunki/zdjęcia z drugiej strony lamowe gabloki.
a tak na marginesie w burzy mózgów był też pomysł posprzątania, a zbliża się akcja sprzatania świata można by coś wymyślić.
rynek w mszanie? nie wiem jak on wygladal dawniej, ale wiem jak wyglada teraz..:] no i moze dlatego warto cos na nim zrobic.
a co do sprzatania swiata.. moze polaczmy ta akcje jakos ze szkolami.. jakas akcja szkoly sprzataja z LAMa.. moze za okreslona ilosc workow, jakas nagroda dla szkoly.. moze cos takiego?
jak zwykle o kase chodzi.. a nie da sie wyciagnac czegos np od burmistrza? ze robimy np akcje sprzatanie mszany, a to przeciez tez jest w jego interesie zeby w mszanie bylo czysto.. ja nie wiem, ja sie nie znam.. no a nagrody.. cos skromnego.. moze jakies pilki, jakis drobny sprzat sportowy? a nawet jesli by to nie byly jakies wielkie nagrody, to mysle ze kazda szkola moglaby w czyms takim wziac udzial, bo zawsze cos takiego w podstawowce bylo, bez zadnych wielkich akcji..no i moze niech tak zostanie..
no i w sumie to juz nie wiem.. poki co ide posprzatac w wlasnym pokoju
Wysłany: 2007-09-10, 17:16
Z tego co pamietam z lat szkolnych w sprzataniu uczestniczylem tylko po to, aby nie byc na lekcjach. Sprzatanie ok, ale bez hasel 'sprzataj z lama' itp. Niech LAMA kojarzy sie z kinem letnim, udanym koncertem itp., a nie z workami na smieci.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum